Hoe de Zamst Elleboogband kan helpen bij pijn veroorzaakt door tennis-/ golferselleboog.

Hoe de Zamst Elleboogband kan helpen bij pijn veroorzaakt door tennis-/ golferselleboog.

 

Tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, is een pijnlijke aandoening die veel mensen treft die hun armen en handen vaak gebruiken voor werk, sport of hobby's. Het wordt veroorzaakt door ontsteking van de pezen die de onderarmspieren met de elleboog verbinden als gevolg van herhaaldelijk knijpen en strekken van de pols. Het wordt vaak gekenmerkt door pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog.

Een van de meest effectieve behandelingen voor tenniselleboog is het gebruik van een elleboogband. Dit eenvoudige maar doeltreffende hulpmiddel kan helpen om pijn en ontsteking te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren en het herstel van de aangetaste pezen te bevorderen. Counterforce-banden kunnen mogelijk een beter effect hebben op pijn bij een jongere populatie (<45 jaar) op korte termijn in vergelijking met fysiotherapie.1 In deze blog zullen we de voordelen van het gebruik van de Zamst-elleboogband voor tenniselleboog en hoe deze correct te gebruiken, verkennen.

Wat is Tenniselleboog?

Voordat we bespreken hoe een elleboogband kan helpen bij tenniselleboog, laten we eerst begrijpen wat de aandoening inhoudt. Tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, is een soort blessure die de pezen aan de buitenkant van de elleboog aantast. Het wordt voornamelijk veroorzaakt door herhaalde bewegingen van de pols en onderarm, wat kan leiden tot ontsteking van de strekpezen van de pols die in de elleboog uitmonden en pijn veroorzaken.

Mensen die betrokken zijn bij activiteiten die veel knijp- en draaibewegingen vereisen, zoals tennis spelen, of gereedschappen zoals een hamer of schroevendraaier gebruiken, lopen een hoger risico op het ontwikkelen van tenniselleboog. Het kan ook mensen treffen die lange uren achter elkaar typen op een computer of een muis gebruiken, wat voor het grootste deel van de algemene bevolking geldt.

Symptomen van tenniselleboog zijn pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, zwakte in de onderarm en grip, en moeite met alledaagse activiteiten zoals het vasthouden van voorwerpen of gewichten tillen. Het maakt het vaak ondraaglijk om sporten zoals tennis te spelen wanneer mensen zich in de acute fase bevinden. Als het onbehandeld blijft, kan tenniselleboog chronisch worden en aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven van de getroffen persoon.

 

Hoe kan de Zamst-elleboogband helpen bij tenniselleboog?

Een elleboogband, ook bekend als een elleboogbandje of tegenkrachtbrace, is een apparaat dat om de onderarm wordt gedragen, net onder de elleboog. Het werkt door druk uit te oefenen op de pezen in het aangetaste gebied, wat kan helpen de pijn te verminderen en iemand in staat te stellen een activiteit met minder ongemak uit te voeren.

 

Drie voordelen van het gebruik van een elleboogband voor tenniselleboog:

  1. Vermindert pijn

De druk die de elleboogband uitoefent, kan de pijn helpen verminderen door de kracht naar de pezen met het drukkussen te verdelen. Het helpt ook de bloedstroom naar het gebied te verbeteren, wat het herstel kan bevorderen.

  1. Verbetert de gripkracht

Tenniselleboog kan zwakte in de onderarm en grip veroorzaken, waardoor alledaagse activiteiten moeilijk worden. Door een tegenkrachtbrace te gebruiken, zal het de pezen nabij de elleboog ondersteunen en de gripkracht behouden.

  1. Voorkomt verdere blessures bij jongere populatie (<45 jaar)

Het dragen van een elleboogband bij vroege symptomen is een redelijke strategie om pijn te verlichten en de kans op verdere blessures op korte termijn te verminderen.1 Dit stelt atleten ook in staat om hun sport te blijven beoefenen terwijl ze worden behandeld voor tenniselleboog.

 

Hoe een elleboogband te gebruiken voor tenniselleboog 

Het gebruik van een elleboogband voor tenniselleboog is eenvoudig en rechttoe rechtaan. Hier zijn enkele tips over hoe het correct te gebruiken:

  1. Plaats de band correct

De elleboogband moet om de onderarm worden geplaatst, net onder de elleboog, met het drukkussen aan de buitenkant van de arm. Zorg ervoor dat de band strak zit maar niet te strak, omdat dit de bloedstroom kan beperken.

  1. Pas de spanning aan

De spanning van de elleboogband moet worden aangepast om de juiste hoeveelheid druk op het aangetaste gebied te bieden. Dit kan wat trial-and-error vereisen om het optimale niveau van compressie te vinden.

  1. Draag tijdens activiteiten

De elleboogband moet worden gedragen tijdens activiteiten die tenniselleboog kunnen verergeren, zoals sporten of handmatige arbeid verrichten. Het kan ook worden gedragen tijdens alledaagse activiteiten om ondersteuning te bieden en pijn te verminderen.

  1. Verwijder wanneer niet nodig.

De elleboogband moet worden verwijderd wanneer deze niet nodig is, zoals tijdens rustperiodes of slaap. Langdurig gebruik van de elleboogband kan leiden tot...

De Zamst-elleboogband is ontworpen voor precisie en comfort om veelvoorkomende pijn bij laterale epicondylitis te verlichten. Drie manieren waarop de Zamst Elleboogbrace zich onderscheidt van zijn concurrenten

 

  1. Drukpad: Zacht kussen geeft druk om kracht te verdelen en pijn te verlichten
  2. Comfortabele basis: Ademend materiaal voor langdurig comfort
  3. Verstelbare band: Maakt een veilige pasvorm en eenvoudige aanpassing van het compressieniveau mogelijk.

 

Tenniselleboog kan optreden bij atleten, mensen met een zittend beroep, vakkenvullers en bijna iedereen daar tussenin. Eén ding weten we zeker: als de pijn begint, is het het beste om er goed voor te zorgen voordat het erger wordt. Het dragen van een brace kan een goede optie zijn voor preventie, in de vroege stadia van tendinitis of in de late herstelfase om terug te keren naar de tennisbaan. Zamst biedt een geweldige oplossing met de Zamst-elleboogband (voeg hier uw lokale e-commerce productpagina-link in). Zamst biedt een mix van comfort, ademend vermogen en praktische toepassing. Laat pijn niet iets zijn dat je ervan weerhoudt op de tennisbaan te staan en je doelen te bereiken.

 

OVER DE AUTEUR

EVAN JEFFRIES is een fysiotherapeut met een doctoraat in de fysiotherapie (DPT) van de University of St. Augustine for Health Sciences. Hij is ook de eigenaar van Evolving Motion en heeft uitgebreide kennis van het bewegingsapparaat en heeft veel orthopedische aandoeningen behandeld door een proactieve benadering van gezondheidszorg en levensstijl. Onlangs is hij ook actief geweest op sociale media als een blessureanalist, voornamelijk met betrekking tot blessures die NBA-spelers hebben opgelopen. Evan kan worden gevolgd op zijn sociale media-accounts.

TikTok

Instagram

Twitter

Shahabi S, Lankarani K, Heydari S, Jalali M, Ghahramani S, Kamyab M, Tabrizi R, Hosseinabadi M. The effects of counterforce brace on pain in subjects with lateral elbow tendinopathy: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Prosthetics and Orthotics International. 2020; 1-14.

Terug naar blog