Wilfredo León Venero Zamst

Wilfredo León Venero

Volleybal

Wilfredo León is een professionele volleybalspeler voor mannen die speelt voor de SIR Safety Perugia, één van de topteams in een Italiaanse professionele volleybalcompetitie.

Op 14-jarige leeftijd begon Wilfredo León te spelen bij het nationale team van Cuba, en won een zilveren medaille op het FIVB Wereldkampioenschap voor mannen in 2010 en een bronzen medaille in de FIVB Volleybal World League. Daarna trad hij in 2014 toe tot de Russische Super League Club Zenit Kazan. León leidde het team naar de kampioen van de European Champions League en won de MVP in 2015. Hij verwierf de Poolse nationaliteit in 2015, speelt een belangrijke rol als kernlid van het Poolse nationale team. In 2018 begon León aan zijn nieuwe uitdaging bij SIR Safety Perugia.

Wilfredo León is nu te zien met de ZK-7 kniebrace, en de A2-DX enkelbrace van Zamst.

"Ik geloof dat de blessurepreventie de sleutel is voor de beste prestaties. Dat heb ik gemerkt sinds ik gedurende mijn carrière enkele kleine blessures heb gehad. Vanaf nu wil ik me concentreren op mijn fysieke verzorging en het is me een genoegen om Zamst-familie te zijn. Ik probeer veel verschillende Zamst-producten uit en ik voel me perfect bij allemaal!"